O Feringu

MI «Fering» d.d. je osnovan 1955.godine sa proizvodnim programom u oblasti metaloprerade.
Današnje ime «Fering» dobija 1972.god. i iste godine počinje sa proizvodnjom građevinskih dizalica. Značajno tehnološko usavršavanje «Fering» je postigao 1981.god. kada počinje sa proizvodnjom industrijskih dizalica.
Do danas je isprojektovano, proizvedeno i montirano više od 2.000 dizalica. Od 2000.god. u saradnji sa njemačkom firmom «Teka», «Fering» je proizvođač betonara, pumpi za beton kao i miksera za transport betona. Ukupna površina zemljišta je 40.000 m2 a od toga je 10.000 m2 nadkrivenog radnog prostora. Firma ima 117 zaposlenih radnika. Danas «Fering» proizvodi nekoliko tipova građevinskih i automatskih dizalica. «Fering» takođe proizvodi mostne, portalne, kontejnerske, konzolne i ostale industrijske dizalice u normalnoj i S izvedbi. Kapaciteti građevinskih dizalica kreću se od 4t do 16t a industrijskih dizalica od 2t do 150t. Veći kapaciteti industrijskih dizalica rade se po zahtjevu kupca. Dizalice su projektovane u skladu sa standardom DIN 15018 koji je baza a iz toga je izvedena evropska norma. Od opreme za građevinarstvo posebno se izdvajaju mješalice za beton, silosi za beton te kompletne linije za prefabrikaciju betona. Proizvodni program se prilagođava zahtjevima tržišta. Pored toga «Fering» nudi kvalitetne i brze usluge montaže, remonta i servisa dizalica i opreme. Naše dizalice su prije rata u BiH pokrivale tržište bivše Jugoslavije, Turske, Rusije, Iraka, Alžira, Kube i Libije.
«Fering» posjeduje certifikat za kvalitet ISO: 9001/2000 kao i certifikate za postupke zavarivanja br.135 i 111 koji su dobijeni od Instituta IGH d.d. Zagreb, Hrvatska.
Kombinirajući višegodišnje iskustvo s visoko kvalitetnim čelikom i opremom evropskih tehnologija, «Fering» je u mogućnosti ispuniti sve vaše zahtjeve.

Partneri

1. BESOZZI ELETTROMECCANICA S.R.L.
www.besozzielettromeccanica.it

link

2. GOING S.a.s. BREVINI RIDUTTORI
www.brevini.com

link

3. SCHNEIDER ELECTRIC
www.schneider-electric.com

link

4. MICROTRONIC d.o.o.
www.microtronic.si

link

5. KLADIVAR d.o.o.
www.kladivar.com/

link

POCLAIN HYDRAULICS GROUP
www.poclain-hydraulics.com/

link

6. ROTIS d.o.o.
www.rotis-lj.si

link

7. TORRIANI GIANNI s.n.c.
www.torrianigianni.com

link